Skip links

Studenti ve hře řešili návrh nové čtvrti Velkomoravské

Urbanisté společnosti Redstone intenzivně pracují na návrhu oživení brownfieldu při Velkomoravské ulici. Developerská společnost se pro inspiraci svěžím pohledem mladé generace spojila se studenty prostřednictvím originální soutěže pořádané Přírodovědeckou fakultou UP. Zástupci firmy Redstone byli přizváni jako členové hodnotící poroty.

Mladí lidé z celého světa soutěžili o nejlepší návrh nové čtvrti prostřednictvím populární počítačové hry Cities: Skylines, Ta umožňuje hráčům nejen budovat umělá města dle fantazie, ale propojením s geografickými daty mohou vytvářet také 3D návrhy reálných území.

Studenti ve svých projektech řešili dopravní napojení lokality, hustotu a charakter blokové zástavby, členění území do různých funkcí či zakomponování řeky a přírodních prvků do projektu.

Každý z jedenácti návrhů v soutěži porotu zaujal originalitou a nápady. Vítězem se stal hráč s nickem Silvaret. Nizozemský student urbanismu krom jiného na území umístil také sportovní halu, což koresponduje se záměrem skupiny Redstone postavit v lokalitě multifunkční arénu.

Developer oslovil hráče Cities: Skylines. Hledal inspiraci pro čtvrť v Olomouci (smartmania.cz)