Skip links

Prostory multifunční haly umožní akce regionálního i evropského významu

V lokalitě Nová Velkomoravská zvažujeme vybudovat multifunkční halu pro sport a kulturu, která by sportovnímu a společenskému životu v Olomouci otevřela nové možnosti.

Hala vude ideálním místem pro domácí zápasy olomouckých sportovních klubů. Reprezentativní prostory mohou v budoucnu nabídnout sportovcům a fanouškům kvalitní zázemí dle současných požadavků.

Díky ambiciózním parametrům arény se zde budou moci konat také české a mezinárodní šampionáty, dále kulturní a společenské akce regionálního, národního či mezinárodního významu. Město, které nyní nemá vhodná stánek pro pořádání velkých koncertů či vystoupení, by tak mohlo významně rozšířit portfolio kulturních akcí.

Skupina Redstone má v úmyslu halu vyprojektovat, postavit a provozovat. Od samospráv žádá příspěvek na provoz. Nejvhodnější model spolupráce soukromého a veřejného sektoru v současnosti hledají právníci a ekonomové. Zda se řešení podaří najít, by mělo být známo ještě během letošního roku.

Morávek: Multifunkční hala může rozproudit společenský život | Hanácký Večerník | Zpravodajství z Olomouce a okolí (hanackyvecernik.cz)